maandag 18 mei 2009

Rollator en schoolbord voor Roemenië

In alle vroegte zijn enkele mannen namens de stichting Roemeniëhulp Mariënberg/Bergentheim/Beerzerveld vertrokken voor een werkbezoek aan de dorpen Maya, Bâra en Berini.

Vanaf 1991 ondersteunt de stichting Roemeniëhulp de lokale bevolking waar dominee Janos het evangelie predikt en tevens de contactpersoon ter plaatse is. Er zijn projecten opgezet met als doel de plaatselijke economie te stimuleren. Ze gaan ook kijken wat de mogelijkheden zijn om een tweedehands winkel op te starten en een soort tafeltje-dekje van de grond te krijgen voor de ouderen en hulpbehoevende inwoners van de drie dorpen.

De Nederlanders nemen onder andere ook schoolborden, rollators en kleding mee. Als mensen in het bezit zijn van overbodige rollators, rolstoelen of eventueel een scootmobiel, heeft de stichting daar grote belangstelling voor. Maar financiële hulp is natuurlijk ook van harte welkom.

Eind dit jaar wil de stichting weer voedselpakketten brengen naar Roemenië, om de bevolking te helpen om de vaak barre winters iets aangenamer te laten verlopen.

Voor meer info kunt u mailen naar info@roemeniehulp.nl.

de Stensor

1 opmerking:

carla zei

Ik heb meerdere schoolborden voor jullie.
Deze moeten met spoed weg, dus als er interesse is, laat het weten via mail of op 0628041350
carla