maandag 29 juni 2009

Omring organiseert rollatorspreekuren

Omring heeft de afgelopen maanden regelmatig rollatorspreekuren georganiseerd in Noord-Holland Noord. De belangstelling en waardering waren groot.

Bijna 200 inwoners uit West-Friesland en Kop van Noord-Holland zijn naar de spreekuren geweest om hun rollator na te laten kijken. Er zijn veel gebreken verholpen, bijvoorbeeld het vervangen van de remkabels. Sommige rollatorgebruikers kregen het advies om de rollator te vervangen. Het loont de moeite om een rollator af en toe te laten controleren. Hierdoor kunnen gebruikers voorkomen dat zij ten val komen.

De rollators werden nagekeken door een technisch medewerker. Daarnaast adviseerde een fysiotherapeut de mensen om de juiste houding aan te nemen bij het lopen achter de rollator. Ook stelde de fysiotherapeut de rollator in op de juiste hoogte. Maar liefst 90% van de rollators bleek niet goed afgesteld te zijn.

Omring organiseert regelmatig een rollatorspreekuur in Noord-Holland Noord. Wilt u meer informatie of op de hoogte worden gehouden van spreekuren of cursussen bij u in de buurt?
Neem dan contact op met Omring 0900 5 206 706 (€ 0,10 p/m)
of kijk op http://www.omring.nl.

Helders Weekblad

Geen opmerkingen: