woensdag 15 september 2010

Recordpoging langste rij rollators in Hardenberg

Bij de Ouderenwinkel aan de Kollergang 9a wordt op 1 oktober, de Dag van de Ouderen, geprobeerd een wereldrecord te vestigen van langste rij met rollators. Rollatordokter Frank de Boer en wethouder René de Vent beoordelen om 11.00 uur of de poging al dan niet is gelukt.

De initiatiefnemers roepen alle rollatorgebruikers op zich aan te melden voor deelname aan het vestigen van een nieuw record. Momenteel staat het record op 61, gevestigd door een bedrijf uit Deventer. 'Moet haalbaar zijn,' roept medewerkster Jennie Lamberink van de Ouderenwinkel over de kansen om dit aantal te overtreffen.

Om reclame te maken voor de recordpoging en de Dag van de Ouderen wordt vanaf eind deze week geflyerd in Hardenberg en wijde omgeving. Lamberink hoopt dat potentiële deelnemers van tevoren aangeven of ze meedoen. 'Dat is handig voor de inkoop met het oog op versnaperingen.'

Los van de recordpoging gaat de Ouderenwinkel van 1 oktober een hele speciale dag maken. Rollatordokter Frank de Boer, bekend van TV, is deze dag aanwezig om advies te geven voor het juiste gebruik van de rollator en hij voert rollatorchecks uit.

Daarnaast zijn er vertegenwoordigers aanwezig van o.a. de seniorencomputer, traplift, rollators, alarmsystemen, sta-opstoelen en zitkussens. Ook verschillende instanties uit de regio zijn aanwezig waaronder: BTW-Thuiszorg, MEE-IJsseloevers, Bartiméus voor blinden en slechtzienden, en stichting Litouwen.

Voor (eventuele) opgave en informatie kunt u bellen met de Ouderenwinkel: 0523-680 569

Hardenberg.nu

Geen opmerkingen: