woensdag 10 november 2010

Einde vergoeding zorgt voor run op de rollator

Normaal verkoopt ze er twee of drie in de week, maar de laatste tijd gaan de rollators bijna als warme broodjes over de toonbank, zegt Cathrien Eversdijk van hulpmiddelenleverancier Beenhakker in Goes. Veel mensen kopen nu nog even snel een rollator omdat die vanaf 1 januari niet meer worden vergoed door de zorgverzekeraars.

Dirk-Jan Westerwoudt van zorgverzekeraar CZ verwacht dat rollators na de jaarwisseling goedkoper worden. "En je hebt nu al een goede vanaf 78 euro. Overigens blijven we ook volgend jaar in uitzonderlijke gevallen vergoedingen voor rollators geven. Al zijn dat wel de echt uitzonderlijke gevallen, dat geldt niet voor gewone huis-tuin-en-keuken rollators."

De officiƫle rollatorhandelaren waarschuwen alvast voor winkels die soms inferieure karretjes verkopen zonder service te leveren of het juiste advies te geven. "Ik heb rollators bij bouwmarkten gezien", zegt Eversdijk. "Bij de Aldi en de Lidl en de ANWB verkoopt ze ook. Ik vraag me af hoe dat met de service gaat. Instructie is belangrijk bij de aanschaf van een rollator, net als de juiste afstelling."

PZC

Geen opmerkingen: