woensdag 30 november 2011

Een tweedehands rollator hoeft niet

Onlangs zijn in vijf dorpskernen van Harenkarspel rollatorkeuringen gehouden Dit vond plaats in de locaties van woonzorggroep SAMEN. De keuring werd uitgevoerd door de zeer deskundige medewerker de heer Lauw Meijers van de firma HMC Revatech b.v. te Dirkshorn. De administratieve begeleiding was in handen van leden van het Cliƫntenparticipatie platform Harenkarspel (CPPH).

Bij de keuring bleek dat 35 van de 110 gecontroleerde rollators werd afgekeurd.

Dat toont het nut van de keuring wel aan. Vijfenzeventig rollators bleken, na kleine herstelhandelingen, wel goed. Buiten dat bij vrijwel iedere rollator de remmen zijn bijgesteld en de wielbouten aangedraaid, was 32% van de rollators toch ongeschikt bevonden (35). Wat veel gehoord werd, was dat men een gebruikte rollator van een familielid of kennis heeft overgenomen, met alle gebreken van dien. Het advies is dan een nieuwe rollator aanvragen bij uw zorgverzekeraar met een verwijsbriefje van uw huisarts. Een nieuwe rollator zit nog altijd in het basispakket van uw zorgverzekering.

Namens de CPPH gaat onze dank uit naar de medewerkers van woonzorggroep SAMEN voor de prima samenwerking en verzorging om deze keuring weer tot een succes te maken.

NoordTopics

Geen opmerkingen: