vrijdag 14 november 2008

Eerste staatssecretaris met rollator

De Haagse wethouder Jetta Klijnsma wordt de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken. Zij vervangt op Sociale Zaken Aboutaleb die begin volgend jaar burgemeester van Rotterdam wordt.

Klijnsma (1957) is geboren in Hoogeveen (Dr), studeerde in Groningen en maakte politieke carrière in Den Haag. Na haar studie geschiedenis werkte zij voor de Kamerfractie van de PvdA en zat zij vanaf 1990 in de Haagse gemeenteraad. Zij werd in 1998 wethouder volksgezondheid en welzijn in Den Haag.

Bij de Kamerverkiezingen van 2003 was zij één van de adviseurs van Wouter Bos. Bij de gemeenteraadsraadverkiezingen van 2006 was Klijnsma lijsttrekker. Ze kreeg toen de portefeuille financiën en cultuur.

Jetta Klijnsma werd geboren met spastische benen. Hagenaars zijn er dagelijks getuige van hoe zij samen met haar ‘tandemchauffeur’ - tevens haar man - op een speciale fiets door de stad rijdt. Ze wil voor haar gezondheid zo mij mogelijk stil in een dienstauto zitten. Met Klijnsma krijgt Nederland de eerste bewindsvrouw met een rollator.

AD.nl

Geen opmerkingen: