maandag 23 februari 2009

Station Nieuwland hindernis voor rollatorgebruikers

Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam blijft voor mindervalide treinreizigers uit de richting Vlaardingen voorlopig nog wel even een flink eind om. Het valt niet te verwachten dat op korte termijn een oplossing wordt gevonden om het ziekenhuis beter bereikbaar te maken voor mensen met een rollator of in een rolstoel.

De al enige jaren geleden door ProRail buiten bedrijf gestelde liften worden niet in gebruik genomen en de spoorwegovergang tussen beide perrons verdwijnt zelfs. Ouderen met een rollator die aan de kant van het Nieuwlandpleinuit de trein stappen, moeten rekening houden met extra reistijd. Simpelweg omdat een omweg moet worden gemaakt via het Nieuwlandplein. Op geen enkele andere manier kan aan de andere kant van het station worden gekomen.

De Schiedamse wethouder Haan zal met ProRail in de slag moeten, want het is duidelijk dat beide partijen bepaald niet op één lijn zitten. ProRail is wel aan de slag geweest. Ze hebben de hellingbaan door middel van aanwijzingsbordjes beter in beeld gebracht voor de bereikbaarheid van het ziekenhuis.

AD.nl

Geen opmerkingen: