woensdag 8 mei 2013

Zorgen om de tramverbinding

Door aanpassingen van het tramtracé en het inzetten van oude trams, kunnen minder valide bewoners van Leidschendammers-Noord per 13 juli niet meer per tram reizen. D66 heeft de wethouder gevraagd dit probleem bij het stadsgewest Haaglanden aan te kaarten en komt zelf ook met een oplossingsrichting.

In verband met de uitbreiding van het ziekenhuis Antoniushove verdwijnt daar de keerlus voor trams. Als gevolg hiervan rijdt lijn 2 niet meer naar Leidschendam-Noord en zal lijn 6 deze route gaan rijden, maar helaas met de oude HTM voertuigen.

"Dit is slecht nieuws voor inwoners met een rolstoel of rollator: de rode tram heeft immers een te hoge instap", aldus D66 Leidschendam - Voorburg. "Zij waren net gewend aan de rolsstoelvriendelijke Randstadrailvoertuigen en kunnen vanaf 13 juli op zoek naar ander vervoer. De aanpassing van de perrons op deze route, om het OV voor inwoners met een rollator of rolstoel toegankelijk te maken, lijkt door deze wijziging ook voorlopig voor niets geweest. We gaan hierdoor dus terug in de tijd".

Lees Meer op:

www.hetkrantje-online.nl / foto Archief/Het Krantje

Geen opmerkingen: